أصمـــط المقرونه في ماء مغلي مع الملح صفيها وأشطفها بماء بارد ضع عليها شوية من زيت الزيتون في ماء السلق باش ما تلصقش في بعضها ..
خوذ طنجرة وحط فيها اللحم المفروم ونقلبه دقيقتين علي النار مع الثوم المفروم وملح وفلفل وملعقتين زيت زيتون وتابل ونقلب لحد ما يولي لونها بني
نضيف الطماطم ونقلب جيدا ونتركهاا تتسبك علي النار حوالي 20 دقيقه حتى لين تثقل ثم نضيف المقرونه و نقلبها مع الجبنه الرومي المبشوره ومللعقتين زبده سايحه.
ونرتبها بالشكل العمودي كما في الصورة في صينيه جوانبها متحركه وطبعا لا ننسى ندهن الصينيه بالزبده ونرش القاعده بالبقسماط (الخبز المهروس). بعد مايتسبك اللحم وينضج نرشه علي المقرونه ونحشي كل واحده باللحم بالقدا.
في الاخر نحط جبنه الموزاريلا والجبن الاحمر المبشور علي الوجه ثم ندخلها الفرن بعد مانكون مسخنينه من قبل قرابة 10 أو 15 دقيقة حتى يذوب الجبن ويتحمرالوجه ..